Măsura drastică prin care mijloacele de transport din București ar ajunge mai repede în stații

Data publicării:
autobuz bucuresti

Nepăsare şi sfidare. Sute de mii de bucureşteni se plâng că mijloacele de transport în comun întârzie şi nu pot să oprească în staţii din cauza şoferilor care îşi lasă automobilele parcate oriunde găsesc o palmă de loc. Cei care conduc autobuzele fac reclamaţii la poliţie, agenţii dau amenzi, dar lucrurile nu se schimbă. Exasperaţi, şoferii de la societatea de transport ameninţă că blochează şoselele dacă nu se rezolvă problema.

Pe motiv că nu sunt destule locuri de parcare, proprietarii de automobile îşi lasă maşinile unde găsesc un spaţiu liber. Chiar şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, spre disperarea călătorilor.

Asa se intampla aici doamna, nu trebuie sa ne mai miram. Uitati alt exemplu... Daca venea acum un autobuz trebuia sa-l depaseasca sau sa stea in spatele lui pana pleca el”, spune un călător STB.

Din cauza acestor şoferi, cei care conduc autobuze au zilnic un stres în plus. Marian lucrează de 14 ani la Societatea de Transport din Bucureşti şi are impresia că lucrurile stau tot mai rău.

De la 4 la 8 aici e mai rau ca pe strada. 30,40,50. Foarte multe. Sunt mai multe ca autobuzele. Solutia ar fi sa stea politia aici si sa nu ii mai lase sa mai intre. Daca nu se rezolva nimic si nu ne aude nimeni am zis ca o sa blocam linia de tramvai”, spune un șofer STB.

Şoferii care încurcă mijloacele de transport în comun au mereu o scuză.

Directorul Societăţii de Transport din București face reclamaţii peste reclamaţii, dar fără efect.

Sesisez de aproximativ 1 an si ceva de cand a aparut fenomenul mult mai accentuat si Politia Locala si Rutiera. Se duc, dau amenzi, oamenii vin le platesc. Poate acelasi nu mai parcheaza, dar parchează altul a doua zi şi e acelaşi lucru”, spune Andrei George Creci, director STB.

Poliţia Capitalei intenţionează să ridice maşinile parcare neregulamentar cu o firmă proprie. Proiectul a intrat în dezbatere publică pe 20 februarie şi nu a fost încă adoptat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri