Nicușor Dan spune că îl va telefona pe „organizatorul protestului din București” să întrebe dacă o să mai fie proteste luni și marți

Data actualizării: Data publicării:
protest cu un tractor
Protestul fermierilor și transportatorilor în Capitală. În Piața Constituției se află doar un TIR cu un tractor pe platformă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că organizatorul protestului din Piaţa Constituţiei va fi întrebat dacă intenţionează să renunţe la această acţiune pentru zilele de luni şi marţi, informează Agerpres. Duminică, un singur tractor a fost adus în Piața Constituției, pe remorca unui TIR, în ciuda faptului că la protestul autorizat de primărie erau așteptați 5.000 de fermieri și transportatori cu 200 de utilaje. O posibilă explicație circulă pe grupurile protestatarilor: oamenii nu au vrut să-i facă jocul Dianei Șoșoacă și al avocatului pe care l-ar fi pus să obțină aprobarea pentru miting. În București au fost anunțate trei zile de manifestații în Piața Constituției.

„Întrebarea este: poate reuşim o discuţie, luni, cu organizatorul fie să restrângă, fie să renunţe pentru zilele de luni şi marţi. (...) Mâine este o şedinţă ordinară a comisiei şi în timpul comisiei o să îi dăm un telefon (organizatorului, n.r.) şi o să vedem ce intenţionează”, a spus primarul general, într-o declaraţie acordată presei.

Prefectul Capitalei a spus, vineri seară la Digi24, la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, că primarul general Nicușor Dan a aprobat cererea pentru un protest politic inițiat de Diana Șoșoacă și a recomandat că „de preferat ar fi ca cei care protestează pentru o serie de nevoi reale să nu se amestece cu această acțiune”. La rândul său, primarul general s-a apărat și a declarat că „a avut o cerere care a întrunit condițiile legale și pe care am aprobat-o”, spunând că este „pur politicianism” să fie asociat cu Diana Șoșoacă.

Întrebat dacă este posibilă o prelungire a autorizaţiei, având în vedere rata scăzută de participare la protest, Nicușor Dan a replicat că „nu se pune problema” şi că, mai degrabă, este posibil să se facă demersuri pentru a scurta perioada aprobată.

Nicuşor Dan a precizat că, potrivit informaţiilor sale, nu există alte solicitări pentru proteste legate de nemulţumirile fermierilor şi transportatorilor.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că autorităţile locale au aprobat organizarea unui protest, duminică, luni şi marţi, în Piaţa Constituţiei, cu participarea a 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri