Sari la conținut

Noi filmări din avion cu Autostrada Sibiu-Orăștie. Ministrul Ioan Rus a promis că va fi gata în 15 noiembrie

 

O nouă filmare din avion cu lotul 3 din autostrada A1 Sibiu - Orăştie, tronsonul care ar trebui să fie deschis traficului pe 15 noiembrie. Constructorul italian Impregilo a început să aştearnă asfaltul, chiar şi în zonele afectate de alunecări de teren şi care au dus la întârzierea de peste 18 luni.

Ioan Rus vrea să inaugureze 22 de km din autostrada Sibiu-Orăștie în 15 noiembrie: „Mergem la vot pe autostradă!”

Pe şantierul lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie lucrările s-au oprit cu o lună în urmă. Constructorul a argumentat că autorităţile au refuzat să plătească lucrările suplimentare la porțiunile cu alunecări de teren. Faptul că se apropie termenul de predare, care este 15 noiembrie, a convins Compania de Drumuri să deblocheze finanţarea.

„Și dumneavoastra primiți luna asta vreo 43 de milioane de la companie. Deci aproape toate... formalitățile-s făcute”, a anunțat Narcis Neaga, director CNADNR.

De câteva zile, lucrările s-au reluat, iar muncitorii toarnă asfalt şi noaptea, la lumina farurilor. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a verificat stadiul lucrărilor din elicopter şi a primit asigurări de la constructor că şoseaua va fi gata la 15 noiembrie. Lucrările vor continua după aceea pentru consolidarea dealurilor afectate de alunecări de teren.

„Lucrările care se vor efectua acolo nu vor afecta nici circulaţia, nici siguranţa circulaţiei. (Reporter: E vorba, totuşi, de zone cu alunecări de teren. Aţi primit asigurări că nu vor fi probleme?) La orice problemă există soluţie tehnică. Dânşii aplică soluţiile tehnice necesare şi suficiente ca să blocheze alunecări de teren”, a spus Ioan Rus.

Tronsonul de 22 de kilometri dintre Săliște, din județul Sibiu, și Cunța, din județul Alba, ar urma să fie prima porțiune de autostradă inaugurată în acest an. Iar evenimentul va avea loc cu o zi înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale.

„În 15 noiembrie, pe această autostradă, din declaraţiile partenerilor şi colaboratorilor noştri, mergem la vot pe autostradă!”, a declarat Ioan Rus.

Celelalte trei loturi ale autostrăzii care leagă Sibiul de Orăștie au fost deschise circulației în decembrie 2013.