Video O femeie a fost amendată cu 30.000 de lei pentru că a aruncat o saltea la colțul străzii

Data actualizării: Data publicării:
saltea
Sursa foto: captură Primăria Timișoara / Facebook

O femeie din Timișoara a primit o amendă de 30.000 de lei după ce a abandonat o saltea pe domeniul public. Fapta a avut loc în luna august.

"În plină zonă centrală, unii cetățeni consideră că pot lăsa pe stradă ceea ce nu le mai e de folos în gospodărie. Aceste fapte sunt ilegale și le sancționăm, conform legislației în vigoare. Amenzile prevăzute de OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor sunt foarte mari și, prin Poliția Locală, le aplicăm la fiecare abatere constatată. În același timp, pe domeniul public avem nu doar drepturi, ci și obligații", scrie Primăria Timișoara pe pagina de Facebook a instituției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Păstrarea curățeniei în oraș ține și de eliminarea practicilor de a abandona deșeurile la colț de stradă, fără responsabilitate", adaugă administrația.

Primăria Timișoara amintește că în municipiu funcționează 4 centre de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda gratuit deșeurile voluminoase, din construcții sau vegetale, dar și un container pentru deșeurile electronice și electrocasnice.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri