Orașul din România unde se caută soluții pentru a-i da jos din autobuze pe cei care nu se spală: Focar de infecție pentru călători

Data actualizării: Data publicării:
autobuz calatori

Se caută soluții pentru a-i putea da jos din autobuze pe călătorii care nu se spală. Declarația vine în contextul în care în oraș s-au înregistrat, în ultimele luni, peste 100 de cazuri de hepatită, și aparține primarului din municipiul Constanța, Decebal Făgădău, potrivit Mediafax.

„Împreună cu Poliția Locală am avut discuții și sper să găsim formula legală prin care să oprim autobuzul și să îi dăm jos pe cei care nu se spală. Știm foarte bine că există unele trasee și unele intervale orare în care oamenii de bună credință trebuie să-i suporte pe cei certați cu igiena. Vrem să intervenim pentru a nu face din autobuzele noastre un focar de infecție pentru călători”, a declarat, luni, Decebal Făgădău, primarul din Constanța.

Acesta a adăugat că nu vrea să insulte pe nimeni, ci doar să protejeze constănțenii care circulă cu mijloacele de transport în comun:

„Căutăm şi analizăm absolut toate implicaţiile, pentru că ea este o acţiune bună, corectă, pe care noi nu o facem din dorinţa de a insulta sau batjocori pe cineva, ci din dorinţa de a-i proteja pe ceilalţi participanţi, călători din mijloacele de transport în comun”, a spus Făgădău.

De asemenea, acesta a făcut apel la părinți să aibă grijă de igiena copiilor, mai ales a celor care folosesc autobuzele: „Fac apel la părinți și la copii să crească igiena, mai ales în cazul celor care folosesc mijloacele de transport în comun”.

Declarațiile primarului Constanței vin în contextul în care, în ultimele luni, în Constanța au fost înregistrate peste 100 de cazuri de hepatită, majoritatea pacienților fiind copii.

Săptămâna trecută, o școală gimnazială din Constanța a fost închisă pentru două zile după ce au fost identificați cinci elevi cu hepatita A. După dezinfectarea efectuată de DSP, cursurile au fost reluate.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri