Sari la conținut

Proiect. Primăria Capitalei vrea să închirieze locuințe de pe piața liberă pentru cazuri sociale

Un proiect de hotărâre care permite Primăriei Capitalei să închirieze locuințe de pe piața liberă pentru cazurile sociale și de urgență se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din data de 30 august.

Every Day Life In Romania

FOTO: Gulliver/ Getty Images

„În prezent, la Primăria Municipiului București — Direcția Patrimoniu — Serviciu Spațiu Locativ sunt înregistrare un număr mare de solicitări privind cererea de locuințe sociale. (...) Având în vedere că există un număr mare de solicitări și un deficit de locuințe sociale libere, ca soluție interimară existentă ar fi posibilitatea demarării procedurilor pentru identificarea de locuințe de pe piața liberă în vederea închirierii de către Municipiul București pentru cazuri sociale și cele de urgență", se arată în expunerea de motive, notează Agerpres.

Potrivit proiectului, selecția imobilelor care vor fi închiriate se va face de către o comisie mixtă stabilită prin dispoziție de primar general, locuințele urmând să fie atribuite către persoane/familiile aflate pe listele de priorități, adoptate în baza hotărârilor CGMB.