Sari la conținut

Proteste astăzi în toată țara

Proteste în toată ţara în această dimineaţă. Funcţionarii publici din peste 1.500 de instituţii au cerut, la unison, măriri de salarii. La Bucureşti, zeci de angajaţi din instituţii de stat s-au adunat în faţa sediului Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului. Au cerut să fie puşi pe picior de egalitate cu celelalte categorii de bugetari care au primit lefuri mai mari în acest an. 

E protest şi în faţa Ministerului Sănătăţii. Peste 100 de angajaţi din sistemul sanitar pichetează instituţia şi cer semnarea contractului colectiv de muncă. Ministrul Sănătăţii a trecut pe lângă protestatari.

În negocierile pentru contractul cadru nu se întâmplă nimic astăzi. Înţeleg că e o tradiţie în a face un protest la începutul negocierilor pentru contractul cadru. Recunosc că nu înţeleg neapărat raţiunea acestui protest la începutul negocierilor. Negocierile încep, negocierile au loc cu Ministerul Muncii. Cu siguranţă şi Ministerul Sănătăţii este implicat. Orice protest este un drept legal”, afirmă Vlad Voiculescu.

Poliţia Locală protestează în faţa Guvernului. Agenţii cer executivului să susţină o lege prin care ei se pot pensiona mai devreme, asemenea ofiţerilor Poliţiei Naţionale.

„Am avut o întâlnire cu Sebastian Oprescu care reprezintă unul din aceste sindicate și i-aș ruga să se uite pe ceea ce o să propunem peste câteva zile legat de legea salarizării. Vor vedea că au motive să creadă că propunerea pe care o va face Guvernul e și fezabilă și mult mai rezonabilă în ce înseamnă predicitibilitatea, ca să știe lumea cum le evoluează salariile în următorii ani și pot să spun că măcar pe ultima sută de metri pot să vadă că ce am făcut în aceste luni a fost pentru ei și nimic altceva decât o normalitate în colaborarea guvernului cu reprezentanții sectorului public”, a declarat Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii.