Sari la conținut

Referendum sub semnul eșecului, la Oradea

O mireasă, împreuna cu soţul şi tatăl ei au fost primii votanţi la o secţie din Oradea.

„Sinceră să fiu am deschis sala, am venit mai repede decât ei, s-au bucurat când ne-au văzut, dar au fost puțin mirați, nu s-au așteptat să vină o mireasă în toiul dimineții”, a declarat tânăra. „Am stat foarte mulți ani la Cluj, am văzut ce înseamnă un oraș mare cu multe posibilități, proiecte importante și asta vreau să se întâmple și în Ordea, să creștem ca oraș”, a explicat ea.

Noi sperăm să vină cât mai mulți și într-adevăr de data aceasta la referendum să se poată decide până la urmă unirea localităților aferente cu Oradea”, spune tatăl miresei.

Şi primarul Ilie Bolojan a fost printre primii veniţi la urne. „Am votat pentru Oradea Mare!”, a dezvăluit el.

Pentru al doilea tur al referendumului de alipire a comunei Sînmartin cu Oradea au fost deschise 143 de secții de votare.

Primii alegători și-au motivat interesul:

„Mergem apoi la biserică și să ne luăm o grijă de pe cap de asta”

„Să se dezvolte Oradea pentru copii, pentru nepoți!”

„Noi suntem mai matinali și totdeauna ne place să ne facem datoria față de țară, fașă de popor”.

„Am venit să votez odată să-mi exercit un drept ce-l am și apoi pentru a-mi exprima spiritul civic”.

„Am venit la vot pentru o speranță de mai bine!”

„Toate secțiile de votare au fost deschise la ora 7:00, nu a axistat nici un incident procedural, toți membrii secțiilor au fost prezenți”, a declarat Ionel Olah, președintele Biroului Electoral Municipal Oradea.

Ca referendumul să fie validat este nevoie ca din cei 189 de mii orădeni înscriși pe listele electorale să-și exprime opţiunea 30%, iar dintre aceştia jumătate plus unu să fie de acord cu alipirea administrativă. Fuziunea oraşului Oradea cu Sînmartin va duce spre dezvoltarea regiunii în care sunt incluse şi staţiunile Băile Felix şI 1 Mai. Asta ar aduce şi locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite, dar şi mai mulţi turişti, spun autorităţile locale.

Pe aceeași temă