Un bărbat din Prahova s-a ales cu dosar penal după ce a călcat intenționat cu mașina un câine

Data publicării:
câine marcat cu cercel galben la urechea stângă
Foto: Profimedia images

Un bărbat din judeţul Prahova este cercetat penal pentru rănirea cu intenţie a animalelor după ce a fost văzut trecând intenţionat cu autoturismul peste un câine. Animalul a fost preluat de către veterinari.

Conform datelor furnizate joi de Poliţia judeţeană Prahova, bărbatul, în vârstă de 52 de ani din comuna Gornet a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce a fost văzut, marţi seară, cum trece intenţionat cu autoturismul peste un câine. Persoana care l-a văzut a sunat la 112 şi am anunţat autorităţile. Poliţiştii au solicitat intervenţia unui medic veterinar care a acordat îngrijiri animalului rănit, scrie News.ro

De asemenea, şoferul care a rănit câinele a fost identificat şi este cercetat de către poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor pentru infracţiunea de rănirea cu intenţie a animalelor.

Şi la Rădăuţi, în judeţul Suceava patru tineri sunt cercetaţi pentru aceeaşi infracţiune, după ce au fost văzuţi, miercuri seară, în parcarea unui fast-food, cum lovesc o pisică. Ei au fost reclamaţi miercuri seară, de o femeie care a văzut ce s-a întâmplat şi s-a prezentat la Poliţia municipiului Rădăuţi.

„Din cuprinsul plângerii prealabile şi din verificări, a rezultat faptul că în seara de 11.07.2023, patru tineri, care circulau cu un autoturism, fiind în parcarea unui fast-food, situat pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, au prins o pisică ce se afla în parcare şi au aruncat-o cu putere, aceasta părăsind ulterior zona”, a transmis, joi, Poliţia Suceava.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri