Un TIR cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat la Ţăndărei

Data actualizării: Data publicării:
tir_azotat
Tirul era încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu. Foto: Facebook/Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa

Un TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat vineri pe drumul naţional DN 2A, la ieşirea din oraşul Ţăndărei spre Constanţa. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa a precizat că nu există pericolul producerii unei explozii.

Accidentul s-a produs ca urmare a coliziunii dintre TIR şi o autoutilitară. Şoferul autoutilitarei a fost transportat la Spitalul din Ţăndărei pentru îngrijiri medicale, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

„Pe drumul național DN 2A, la km 92+900, la ieșirea din loc. Țăndărei (IL), a avut loc un eveniment rutier în urma căruia circulația rutieră este complet blocată. Este vorba de un autotren încărcat cu azotat de amoniu care s-a răsturnat pe partea carosabilă. Traficul este deviat pe următoarea rută ocolitoare: DN 2A, km 101-> DN 3B-> DJ 212-> DN 2A, km 90+600”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„La faţa locului au fost trimise trei echipaje de salvatori de la Detaşamentul de pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de cercetare CBRN, o ambulanţă SMURD, în sprijin şi un echipaj SAJ Ialomiţa. Nu sunt scurgeri de combustibil la locul evenimentului şi nu există pericolul unei explozii. Pompierii au izolat zona şi au evacuat preventiv un număr de 12 persoane, aflate într-o unitate de alimentaţie publică din apropierea locului unde s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat al ISU Ialomiţa, citat de Agerpres.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că circulaţia a fost oprită ambele sensuri de pe DN 2A, după ce camionul încărcat cu saci de azotat s-a răsturnat pe şosea.

„La ieşire din oraşul Ţăndărei spre Constanţa, judeţul Ialomiţa, un autotren încărcat cu 24 de tone de azotat s-a răsturnat pe partea carosabilă, iar o parte din încărcătură (saci cu azotat) a ajuns pe suprafaţa de rulare. Şoferul tirului a suferit leziuni, urmând să fie evaluat medical”, a precizat Centrul Infotrafic.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri