Unul din marile orașe ale României, fără apă caldă în pragul iernii. „Oamenii suferă fără a avea nicio vină”

Data actualizării: Data publicării:
robinet-apa-picatura

Peste 60.000 de familii din Constanţa au rămas în pragul iernii fără apă caldă. Situaţia durează de o săptămână şi va rămâne la fel cel puţin 3 zile, spun autorităţile. Cetăţenii sunt prinși la mijloc între RADET şi Electrocentrale S.A.

Decebal Făgădau, primarul din Constanţa: „Mâine dimineaţă voi fi la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul Finanţelor şi cu reprezentanţii Ministerului Energiei. Le voi solicita identificarea unei soluţii de urgenţă pentru a debloca această situaţie din cauza căreia constănţenii suferă fără a avea nicio vină. Municipiul Constanţa va avea de îndată o sedinţă a Consiliului Local. Voi convoca marţi dimineaţă Consiliul Local 08 06

08 07 RADET are aproximativ 60.000 de clienţă, adică 60.000 de locuinţe sunt branşate. Evident, aici adăugăm şi şcolile şi liceele din Constanţa. E o problemă extrem de serioasă. Vom aproba marţi preţul local de facturare, vom indisponibiliza din bugetul local sume pentru subvenţia sezonului rece 2018-2019 şi voi discuta cu furnizorii CET-ului, care nu este în subordinea noastră, să vedem cum putem să achităm noi în avans aceste sume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri