UTILITAR. Asigurarea auto în alte state UE

Data publicării:
rutier trafic mediafax 1

Cei care se mută într-o altă ţară a Uniunii Europene şi doresc să-și ia şi automobilul personal cu ei trebuie să știe că, pentru înmatricularea maşinii, au nevoie de dovada că au o asigurare auto încheiată în România.

Autorităţile din ţara gazdă au obligaţia de a recunoaşte orice poliţă de asigurare, în măsura în care a fost emisă de o companie de profil care are un sediu pe teritoriul acestui stat sau care este autorizată să funcţioneze acolo, chiar dacă nu are un sediu în acea ţară. Puteţi verifica valabilitatea poliţei dvs de asigurare la compania din ţara de origine, acolo unde aţi încheiat-o.

În cazul în care poliţa de asigurare nu este recunoscută în ţara în care vă mutaţi, vă puteţi adresa birourilor sau centrelor naţionale de informare cu privire la Cartea verde. Acolo veţi putea afla care sunt operatorii de asigurări recunoscuţi, care sunt documentele necesare pentru încheierea unei noi poliţe de asigurare, dar şi care sunt preţurile orientative.

Nu în ultimul rând, trebuie să ştiţi că aveţi dreptul de a cere asiguratorului din ţară să vă furnizeze un istoric iar compania este obligată să vi-l transmită în termen de 15 zile. Nu toate firmele iau în considerare acest istoric, însă cele care o fac vă pot asigura un tarif mai bun, în cazul în care, desigur, datele vă sunt favorabile. Aşadar, este importat să analizaţi toate ofertele, înainte de a încheia o nouă poliţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri