VIDEO Îmbulzeală la Catedrala Națională. Pelerinii au rupt gardurile puse de jandarmi

Data publicării:
imbulzeala

Îmbulzeli la Catedrala Naţională, în ultima zi de pelerinaj. Pentru că mai aveau doar câteva ore la dispoziţie ca să se închine în altar, credincioşii au rupt gardurile jandarmilor şi au intrat cu forţa în lăcaşul de cult. Pentru a evita astfel de scene, patriarhia a decis să prelungească programul de vizitare până duminică.

-Nu se mai împinge nimeni în afară de dvs. Ia uitaţi, e părintele în spate!

-De ce împingi?

-Tot acolo ajungeţi.

Îngrijoraţi că se închid uşile catedralei înainte de a intra în altar, oamenii au uitat de cele sfinte şi au dat cu forţa la o parte gardurile jandarmilor. S-au dus buluc la uşa Catedralei.

-Toți care au fost în jurul nostru au fugit și noi am rămas să ne ostenim la coadă.

-Au trecut de garduri, înțeleg.

-Da, au trecut, s-au îmbulzit toți, noi am rămas civilizați.

Imediat după acest incident, Patriarhia a anunţat că prelungeşte programul de vizitare până duminică.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române: Astăzi, însă, nu până foarte târziu, cel mult până la ora 20, întrucât după aceea vor începe pregătirile de amenajare a spaţiului interior al Catedralei pentru slujba de Sfântul Andrei, hramul Catedralei Naţionale. Vor putea intra în Biserică, cei care nu vor avea spaţiu suficient vor asista la slujbă tot de afară, dar după aceea se va putea intra în continuare în Biserică.

Zeci de mii oameni au trecut pragul Catedrala Mântuirii Neamului în cele cinci zile de când lăcaşul a fost sfinţit.

-E mai frumoasă ca cea din Italia, dar mai ales că e a noastră, a poporului român. Ne mândrim, e și un eveniment istoric și spritiual și mă bucur că suntem contemporani cu acest eveniment.

-Era nevoie de această catedrală pentru poporul român. Am înțeles că e a treia din lume.

Mâine, slujba specială de Sf. Andrei va fi ţinută de înalţi prelați, printre care și Patriarhul Ierusalimului. Pentru a putea intra în clădire credincioşii trebuie să aibă la ei un act de identitate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri