Tensiuni între jandarmi și membri AUR, conduși de George Simion, la comemorarea lui Avram Iancu de la Țebea, unde a participat și Ciucă

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă a participat la comemorarea a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu.
Premierul Nicolae Ciucă a participat la comemorarea a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Foto: Facebook/Nicolae Ciuca

Mai mulți jandarmi i-au oprit din drum pe George Simion și pe mai mulți susținători ai AUR, duminică, în timp ce se îndreptau spre Țebea, acolo unde s-au comemorat 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, notează G4Media. La eveniment au luat parte și premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Lucian Bode și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Potrivit sursei citate, liderul AUR a încercat să ajungă în același loc cu premierul, la mormântul lui Avram Iancu. Simpatizanții lui George Simion, cu steaguri în mâini, au scandat în ritm de galerie mai multe sloganuri și au fost opriți de un cordon semnificativ de jandarmi.

Manifestările comemorative au început duminică dimineaţa la biserica din cimitirul de la Ţebea, cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de înalţi prelaţi bisericeşti, urmată de o slujbă de pomenire a lui Avram Iancu şi depunerea de coroane de flori la mormântul acestuia.

La ceremonii au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă, miniştri, preşedinţi şi parlamentari de la diverse partide politice, lideri judeţeni şi locali din cadrul administraţiilor publice.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri