Foto Tragedie cu repetiție. Mecanic de locomotivă implicat în două accidente grave, în 5 zile. Un șofer a murit, celălalt e în comă

Data actualizării: Data publicării:
colaj accidente de tren
În ambele accidente, trenul era condus de același mecanic de locomotivă. Sursa foto: colaj stânga Bistriteanul.ro / dreapta Mesager24.ro

Un mecanic de locomotivă din Bistrița-Năsăud ar fi fost implicat în două accidente de tren, în decurs de 5 zile. Primul a avut loc pe 13 noiembrie, când trenul pe care îl conducea a lovit mașina unui tânăr de 18 ani. În urma impactului, șoferul a ajuns în comă la spital cu un elicopter SMURD. Al doilea accident s-a petrecut vineri, iar șoferul, un bărbat de 65 de ani, care nu oprise la trecerea de cale ferată, a decedat pe loc, scrie Bistriteanul.ro.

Primul accident a avut loc pe 13 noiembrie, în localitatea Nimigea de Jos, județul Bistrița-Năsăud. La volanul mașinii se afla un șofer începător, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată. Autoturismul a fost lovit în plin de un tren personal, în care se aflau 150 de persoane. În urma impactului, tânărul de 18 ani a rămas încarcerat.

accident tren bistriteanul
Un tânăr de 18 ani a ajuns în comă la spital, după ce mașina lui a fost lovită de tren. Sursa foto: Bistrițeanul.ro

"Pompierii militari au găsit victima de sex masculin, in vârstă de 18 ani, în stare de inconștiență, încărcerată (...) După aproximativ 10 minute, victima a fost extrasă și predată echipajelor SMURD. La scurt timp a aterizat un elicopter SMURD, în aproprierea locului producerii accidentului feroviar, iar după stabilizare și pregătire pentru transportul aerian, victima a fost preluata inconștientă de catre aeronava și transportată la un centru de trauma din municipiul Târgu Mureș”, informa, la scurt timp după accident, ISU Bistrița.

Tânărul ar fi în continuare în comă, scrie presa locală.

Patru zile mai târziu, pe 17 noiembrie 2023, un accident similar a avut loc în localitatea Feldru, județul Bistrița-Năsăud, la o trecere la nivel cu calea ferată semnalizată cu "Stop" şi crucea Sfântului Andrei. Șoferul de 65 de ani nu s-a asigurat și a fost lovit în plin de locomotiva care tracta un singur vagon și care circula pe relația Ilva Mică - Beclean - Dej, scrie Mesager24.ro. Mașina a fost târâtă mai bine de 250 de metri, iar pentru bărbatul de la volan impactul a fost fatal. Potrivit sursei citate, șoferul venise acasă recent din Spania, pentru un control medical.

masina lovita de tren
Bărbatul de 65 de ani locuia lângă Madrid și venise în țară pentru un control medical programat pentru ziua următoare. Sursa foto: Mesager24.ro

"Echipajele de interventie au găsit conducătorul auto, in vârstă de aproximativ 65 de ani, din păcate, cu leziuni incompatibile cu viața. În aproximativ 15 – 20 de minute a fost extras de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare din autovehiculul accidentat de tren. Persoanele din tren (șase) nu au avut de suferit în urma impactului", a transmis, vineri, ISU Bistrița.

În ambele accidente, scrie presa locală, mecanic de locomotivă ar fi fost același bărbat, de loc din Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri