Un bărbat a încercat să mituiască doi polițiști cu 600 de euro, fiul său a repetat gestul a doua zi, iar amândoi au fost reținuți

Data publicării:
Mită oferită către polițiști
Polițiștii i-au denunțat pe cei doi, aceștia fiind cercetați. Foto: Profimedia

Două persoane din judeţul Mureş, un tată şi fiul său, au fost reţinute după ce ar fi încercat să mituiască doi agenţi de poliţie. Tatăl a vrut să le ofere suma de 600 de euro pentru a nu-i suspenda permisul de conducere fiului său, iar fiul a repetat gestul a doua zi.

Direcţia Generală Anticorupţie a informat joi, 4 aprilie, faptul că „două persoane, tată şi fiu, din judeţul Mureş au fost reţinute, ieri, 3 aprilie pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după denunţul a doi poliţişti din cadrul unei secţii de poliţie a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş. Astfel, în data de 2 aprilie 2024, la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost înregistrate denunţurile a doi agenţi de poliţie cu privire la faptul că un bărbat le-a promis şi oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său pentru efectuarea unei depăşiri pe linie continuă. Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare". 

Ulterior, pe data de 03.04.2024, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant. În cadrul acesteia,  atât tatăl, cât şi fiul care a săvârșit contravenţia, i-au înmânat unuia dintre poliţiştii denunţători suma de 10 mii de forinţi, pe lângă cei 600 de euro oferiți drept mită în ziua anterioară.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş anunță și faptul că „Cei doi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.”

Editor : Cristina Sava

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri