Un bărbat dat dispărut de 30 de ani s-a întors acasă, în Bacău. Familia îi făcea parastase, vecinii îl credeau plecat cu o femeie

Data publicării:
batran
Un bărbat dat dispărut de 30 de ani s-a întors acasă, în Bacău. Foto: Captură video

Poveste demnă de scenariul unui film. Un bărbat de 93 de ani din județul Bacău, dispărut de acasă acum 30 de ani, s-a întors teafăr. Soția și copiii îl credeau mort, însă localnicii cred că bărbatul a plecat, la începutul anilor '90, la Brăila, la o altă femeie.

Localnică: S-a întâmplat, s-a lăsat de nevastă...

Bărbatul a plecat de acasă, din Bohocel, județul Bacău, în 1991, pe când avea 63 de ani. Familia a alertat atunci poliția, care l-a căutat zile la rând. În zadar. În timp, cu toții l-au crezut mort. Ba chiar, de 15 ani încoace, i-au făcut parastase an de an.

-Dar unde credeți că a fost în tot acest timp?
-Nu știu, nu știu nici...
-Cumva lumea îl credea că nu mai e în viață...
-Pai da, nora-sa care a acolo l-a trecut și la pomelnicul de morți, i-a făcut și... i-a făcut!

La începutul lunii septembrie, fiul și nora bătrânului s-au trezit cu el la poartă. În buzunar bunicul avea un bilet de tren pe ruta Ploiești-Bacău și buletinul de identitate cu adresa din comuna Bohoci. Nu-și amintește însă nimic din cele întâmplate în ultimii ani.

Localnică: L-am cunoscut acum 30 de ani, trăia cu nevasta. Dacă n-am mai auzit nimic de el, am crezut că e decedat.

Localnică: N-am știut că e dispărut, știam că a plecat, că și nevasta lui a plecat de aici. Și de-atunci eu nu l-am mai văzut, dar nici n-am auzit de el unde e și cum.
-Și acum când ai aflat că a venit acasă?
-M-am mirat!

Până să plece din sat, bărbatul era negustor de vite, spun oamenii care l-au cunoscut. Pleca des de-acasă, dar se întorcea de fiecare dată.

Cristian Iștoc - primarul comunei Bohoci, Bacău: E un caz rar întâlnit, la noi nu s-a mai întâmplat. Au mai dispărut 2, 3, 4 ani, dar apăreau și se reglau lucrurile. Din discuțiile avute cu membrii familiei, a apărut peste noapte, nu știu cum, adus de o mașină și lăsat în fața porții. La momentul actual, familia s-a interesat de ceea ce ține de vechime, să poată beneficia de o pensie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri