VIDEO. Klaus Iohannis, întrerupt de aplauze când a vorbit despre autostradă în Moldova

Data publicării:
iohannis iasi

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, luni, la deschiderea anului universitar la Iaşi, că o autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană de autostrăzi este absolut necesară, el spunând de asemenea că este inadmisibil ca distanţa dintre Bucureşti şi Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani.

„Dincolo de educaţie, pentru a-şi valorifica întregul său potenţial, Iaşul are nevoie şi de infrastructura care să îl transforme într-un important oraş european. O autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană de autostrăzi este de aceea absolut necesară”, a afirmat Klaus Iohannis, fiind aplaudat de cei prezenţi.

Preşedintele a subliniat, totodată, că neglijarea infrastructurii deja existente trebuie să înceteze, precizând că este inadmisibil ca distanţa dintre Bucureşti şi Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani.

„Toate aceste elemente - predictibilitate legislativă, o viziune coerentă şi de lungă durată în educaţie şi cercetare şi investiţii susţinute pentru acoperirrea deficitului de infrastructură - pot contribui decisiv la recâştigarea de către Iaşi a rolului său istoric de capitală regională şi pol european de dezvoltare. O asemenea evoluţie nu poate fi gândită fără contibuţia dvs., profesorii, studenţii şi cercetătorii ieşeni, care astăzi vă pregătiţi de un nou an de activitate”, a mai afirmat preşedintele Iohannis.

Sursa: Digi24, News.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri