Vladimir Putin susține că palatul de 1 miliard de euro din ancheta lui Navalnîi nu îi aparține

Data publicării:
Palatul de la Marea Neagră care i-ar aparține lui Putin
Palatul de la Marea Neagră atribuit lui Vladimir Putin. Sursa foto: navalny.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat luni că nu este proprietarul reşedinţei somptuoase de pe Malul Mării Negre, așa cum se arăta în investigația opazantului Alexei Navalnîi, transmite Agerpres, care citează AFP și Reuters.

„Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat în el ca fiind bunurile mele nu îmi aparţine, mie sau apropiaţilor mei”, a declarat, în cadrul unei întâlniri televizate cu studenţii ruşi, Vladimir Putin.

Într-un videoclip de aproape două ore, care a acumulat peste 86 de milioane de vizualizări pe YouTube şi care a fost înregistrat înainte de întoarcerea în Rusia, Alexei Navalnîi îl acuză pe preşedintele rus că ar fi adevăratul beneficiar al unei vaste proprietăţi şi al unui imens palat în apropiere de oraşul Ghelendjik, pe malul Mării Negre.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Manifestaţiile pro-Navalnîi au fost cele mai mari proteste din ultimii ani în Rusia 

Declarația președintelui rus are loc la două zile după manifestațiile de amploare pro-Navalnîi, opozantul lui Putin, arestat la 17 ianuarie, pe aeroportul din Moscova, la întoarcerea sa din Berlin, și băgat la închisoare pentru cel puțin 30 de zile.

În discuția cu studenții, președintele Rusiei a numit manifestațiile din weekend-ul trecut, în cadrul cărora s-a cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi, drept „ilegale și periculoase”.

Vladimir Putin le-a spus studenților ruși că nimeni nu ar trebui să folosească acțiuni ilegale pentru a-și promova interesele politice.

Poliţia a arestat peste 3.000 de persoane şi a folosit forţa pentru a dispersa protestele de sâmbătă din toată ţara, după ce zeci de mii de oameni au ignorat frigul extrem şi avertismentele poliţiei şi au cerut eliberarea lui Navalnîi.

Au fost manifestaţiile cele mai importante din ultimii ani.

Opozantul lui Putin se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri