Amenzi date de Poliția Locală Craiova pentru părinții care nu-și duc copiii la școală

Data publicării:
banca fara elev
Credit foto: Guliver/Getty Images

Părinții din Craiova, care nu-și duc copiii la școală, riscă să fie amendați. Din acest an, Poliția Locală poate sancționa contravențional cu până la 1.000 lei situațiile în care elevii nu ajung la cursuri, scrie Gazeta de Sud. Potrivit legii, în România învăţământul general obligatoriu este de 10 clase.

Unitățile școlare din Craiova au fost înștiințate că, din acest an, Poliția Locală este împuternicită să constate și să aplice amenzi contravenționale familiilor care nu își duc copiii la cursuri.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, consiliile de administraţie ale școlilor sunt cele care sesizează astfel de cazuri. "Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzilor contravenţionale se realizează de către Poliția Locală, la sesizarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ. În cazul elevilor care domiciliază în afara Craiovei, unitățile de învățământ sesizează U.A.T-urile respective în vederea aplicării sancțiunilor", spune Marina Andronache, şef Serviciu Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

Amenzile contravenţionale pornesc de la 100 de lei şi pot ajunge chiar și la 1.000 de lei.

„Vorbim despre prevederile Odinului nr. 4183 emis de Ministrul Educației, potrivit cărora părintele sau reprezentantul legal are obligaţia de a asigura frecvenţa şcolară a elevului în învăţământul obligatoriu şi de a lua măsuri pentru şcolarizarea elevului până la finalizarea studiilor. Astfel, părintele sau reprezentantul legal care nu asigură şcolarizarea elevului în perioada învăţământului obligatoriu este sancţionat, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii”, a mai precizat, pentru Gazeta de Sud, Marina Andronache, şef Serviciu Imagine Primăria Craiova

Până la acestă dată, în Craiova nu a fost aplicată nicio astfel de sancțiune. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri