Aproape 1.500 de cetățeni ruși au intrat în România de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Imagine ilustrativă cu vama Nădlac.
Imagine ilustrativă cu vama Nădlac. Foto: Profimedia Images

Ministerul de Externe de la București transmite că din data de 24 februarie și până la 2 martie au intrat în România un număr de 1.488 cetățeni ruși în timp ce 1.142 au ieșit. 

Din aceste cifre, au intrat în România 12 șoferi de camioane și 9 șoferi de microbuze. De asemenea, printre cetățenii ruși intrați au fost și 8 monitori cetățeni ruși angajați ai OSCE.

Nu în ultimul rând, misiunile diplomatice și oficiile consulare din Ucraina și Republica Moldova au eliberat în perioada de referință un număr de 71 de vize cetățenilor ruși pentru a le facilita tranzitul prin România.

Ministerul Afacerilor Externe și instituțiile competente din România au aplicat normele naționale și europene privind facilitarea accesului în România și a tranzitului tuturor cetățenilor străini indiferent de cetățenie.

​Războiul din Ucraina intră în cea de-a noua zi, cu o alarmă declanșată în noaptea de joi spre vineri la centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare de acest fel din Europa, după un bombardament al trupelor ruse, stârnind îngrijorare în întreaga lume.

Citește și: LIVE TEXT - A noua zi de război în Ucraina. Rușii au preluat controlul centralei nucleare din Zaporojie. AIEA: Nivelul radiaţiilor este neschimbat

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri