Caz oribil în Argeș. Bărbat reținut după ce și-ar fi violat fiicele de 13 și 15 ani. Pe cea mică a ţinut-o legată de pat cu un lanţ

Data publicării:
maini de barbat cu catuse
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Recea, județul Argeș, a fost reținut de polițiști, fiind acuzat că și-a violat fiicele minore, de 13 și 15 ani, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Cazul a intrat în atenţia Poliţiei după ce o rudă a familiei a reclamat violul asupra fetei celei mici.

Dosarul care îl vizează pe bărbat a fost deschis după ce joi, 16 noiembrie, o rudă a mers la Poliţie reclamând că tatăl şi-a violat în repetate rânduri fiica de 13 ani. Poliţişti au identificat-o pe copilă, care a confirmat abuzul. Ea a povestit poliţiştilor că şi sora ei mai mare a fost violată, dar şi că tatăl ei a ţinut-o legată cu un lanţ de pat. 

Victime ale comportamentului bărbatului sunt şi soţia şi cei doi copii mai mici, care erau bătuţi.

„La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au fost sesizați, în mod direct, de către un bărbat, cu privire la faptul că o minoră de 13 ani, din Recea, ar fi fost violată, în repetate rânduri de tatăl său.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești și grupa operativă din cadrul Poliției Orașului Costești au identificat-o pe minoră, care a confirmat cele sesizate.

Astfel, au fost sesizați polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, care au preluat cercetările. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că, un bărbat de 53 de ani, din Recea, și-ar fi violat fiicele minore, de 13 și 15 ani, și și-ar fi agresat fizic atât soția, cât și pe cei patru copii minori”, a transmis IPJ Argeș. 

Cele două fete şi fraţii lor mai mici au fost preluaţi şi predaţi reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în vederea instituţionalizării.

Tatăl a fost reţinut şi este acuzat de viol în formă continuată, rele tratamente aplicate minorilor, lipsire de libertate în mod ilegal, corupere sexuală a minorilor şi violenţă în familie.

„În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de Pe lângă Judecătoria Costești, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de viol în formă continuată, rele tratamente aplicate minorilor, lipsire de libertate în mod ilegal, corupere sexuală a minorilor și violență în familie, bărbatul fiind condus la sediul poliției, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, mai transmit autoritățile. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri