Cinci familii din Constanța ar fi plătit mii de euro avans pentru locuințe care nu erau de vânzare. Doi bărbați, acuzați de înșelăciune

Data publicării:
mana de barbat intinde cheile unei case
Cei doi suspecți ar fi încasat mii de euro avans pentru mai multe apartamente care nu erau, de fapt, de vânzare. Credit foto: Guliver/Getty Images

Cinci familii din Constanța, care se visau la casa lor, ar fi fost înșelate de doi bărbați, așa-ziși vânzători. Clienții ar fi plătit, în medie, câte 10.000 de euro avans pentru apartamente care nici nu aparțineau pretinșilor proprietari și care nu erau nici măcar de vânzare, scrie news.ro.

Faptele, spun anchetatorii, ar fi avut loc în anii 2022 - 2023. 

“Cele două persoane ar fi indus în eroare cinci persoane vătămate în urma achiziţionării unor imobile. Astfel, ar fi încasat de la acestea diferite sume de bani, cu titlu de avans, în vederea achiziţionării imobilelor respective”, au transmis, pentru sursa citată, reprezentanții IPJ Constanța.

Potrivit datelor de la dosar, locuinţele respective nu aparţineau celor două persoane şi nici măcar nu erau de vânzare. Pentru a proba acuzațiile, marți dimineață, polițiștii au făcut percheziții în locuințele suspecților.

Cei doi indivizi, ambii cu domiciliu în municipiul Constanța, sunt cercetați acum pentru înşelăciune şi fals în declaraţii.

Prejudiciul în acest caz este de aproximativ 255.000 de lei, mai scrie sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri