Video&Foto Cocaină la kilogram, trimisă prin curier din Belgia. Un bărbat din Suceava a fost prins în flagrant și arestat chiar în ziua de Crăciun

Data publicării:
cocaina-belgia-trimisa-prin-curier
Un bărbat din Suceava a cumpărat 1 kg de cocaină din Belgia și a expediat-o într-un colet spre România. Sursa foto: DIICOT

Un bărbat din Suceava a ajuns după gratii chiar în ziua de Crăciun. A fost reținut de polițiști duminică dimineața, în timp ce ridica de la o firmă de transport un colet în care se afla și aproximativ un kilogram de cocaină. Drogurile fuseseră trimise tot de el, cu câteva zile înainte, din Belgia, spun procurorii.

Potrivit DIICOT, în cursul lunii decembrie 2022, bărbatul s-ar fi deplasat în Belgia, de unde a cumpărat aproximativ 1.000 de grame de cocaină. A ambalat drogurile într-un colet, pe care l-a expediat apoi, prin intermediul unei firme de transport, spre România. Tot el a fost cel care a și ridicat coletul ajuns pe 25 decembrie la Suceava. Bărbatul a fost prins în flagrant de procurori, care l-au reținut și arestat, ulterior, pentru 30 de zile. Tânărul este cercetat acum pentru trafic internațional și intern de droguri de mare risc.

"La data de 25.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în luna decembrie 2022, inculpatul s-a deplasat în Belgia, de unde a achiziționat cantitatea de aproximativ 1000 grame de cocaină, pe care a expediat-o, prin intermediul unei firmei de transport, către România. În dimineața zilei 25.12.2022, inculpatul a ridicat din municipiul Suceava, județul Suceava, coletul în care erau disimulate drogurile de mare risc, fiind prins în flagrant de către organele de urmărire penală.

În cursul zilei de 26.12.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul B.C.C.O. Bucureşti - Serviciul Antidrog. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se arată în comunicatul DIICOT.

Sursa foto: DIICOT
Sursa foto: DIICOT

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri