Culoarea anului 2024 este „Peach Fuzz”. Institutul Pantone explică simbolistica ei

Data actualizării: Data publicării:
culoarea anului
A fost aleasă culoarea anului 2024. Foto: Facebook/Pantone

Institutul Pantone a anunțat, joi, că „PANTONE 13-1023 Peach Fuzz” este culoarea anului 2024, fiind o nuanţă de piersică blândă care pune „accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pentru Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, „Peach Fuzz” este o culoare potrivită pentru momentul pe care îl trăim, o reflectare a nevoilor şi dorinţelor umane de bază pe care mulţi le pot simţi în mijlocul unor vremuri dificile.

„Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi este conceptul de stil de viaţă care capătă un nou sens”, a declarat Eiseman pentru Time, potrivit News.ro. „Am trăit în această perioadă de agitaţie în multe aspecte ale vieţii noastre şi, ca urmare a acestui fapt, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune continuă să devină tot mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai paşnic”.

Eiseman subliniază că nuanţa delicată cheamă privitorii la experienţa umană, punând accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare până la confortul unei pături pufoase, culoarea afirmă momentele de linişte interioară cu nevoia profundă de comunitate şi conexiune.

„Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea”, a declarat Eiseman. „Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană”.

Pentru Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, selecţia de culori din acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că este cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Pentru Pressman, selecţia unei culori care este sinonimă cu conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului în sine.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
culori
Care este culoarea anului 2023, aleasă de Pantone: „Este o nuanță curajoasă, care transmite optimism și bucurie”
culorile anului institutul pantone
VIDEO. Culorile anului 2021: Ultimate Gray și Illuminating
culori getty culoare
A fost aleasă culoarea anului 2020
umbrele colorate
Care e culoarea anului 2019
Partenerii noștri