Diamantul care a devenit dorința supremă în lumea celor bogați

Data actualizării: Data publicării:
diamant roz 60 de carate

Diamantele roz. Altfel spus, „fetișul” investițional de ultimă oră în lumea celor bogați. În ultimii ani, această piatră prețioasă extrem de rară a cucerit tot mai mult teren pe piața diamantelor, trecând de la statutul de bun de colecție la cel de bun cu dinamică economică, susțin experții în domeniu.

„Diamentele roz nu reprezintă o bulă. Există o piață pentru ele. Oamenii nu doar le cumpără, ci le și vând. Există, deci, un sens economic”, a declarat pentru Reuters Edahn Golan, specialist în pietre prețioase.

Luna trecută, un diamant roz de 59,6 karate, numit Pink Star, le-a hipnotizat privirile magnaților prezenți la o licitație publică organizată în Hong Kong. Pink Star s-a vândut pentru suma exorbitantă de 71,2 milioane de dolari.

Mina Argyle din Australia, deținută de Rio Tinto Group, este sursa a aproximativ 90% din diamentele roz aflate în circulație la nivel global. Amplasamentul minier funcționează din 1983, dar zăcămintele sale sunt pe sfârșite.

Avântul diamantelor roz pe segmentul de piață al pietrelor prețioase a început odată cu criza economică mondială din 2008.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri