Amendă de 400 de euro pentru turiștii care se îmbracă în centurioni la Roma. Motivul din spatele deciziei

Data publicării:
centurioni in roma
Foto: Shutterstock

Consumul de alcool pe stradă, costumele de centurion și grupurile organizate care se plimbă dintr-un pub în altul vor fi interzise total în Roma. Consiliul local a luat această decizie, după nenumărate probleme legate atât de comportamentul turiștilor, cât și de cel al localnicilor care îi hărțuiesc de-a dreptul pe vizitatori.

centurioni in roma
Foto: Shutterstock

Astfel, sub noua lege, amenzile instituite temporar pentru înot în fântânile publice sau mâncat în zone interzise vor deveni permanente.

Consilul local vrea să ia măsuri dure și împotriva celor care nu strâng după câini sau aruncă mâncare pe jos. La fel de drastice vor fi și amenzile pentru solicitarea unor servicii din partea prostituatelor.

„După 72 de ani de așteptare, Roma are noi parte de noi reguli. Astăzi este o zi istorică”, a spus, fericită, Virginia Ragii, primarul capitalei italiene, citată de thelocal.it.

500 de „vigili urbani” (n.r. - un fel de polițiști locali) vor fi angajați pentru a pune în aplicare noile reguli. Aceștia vor putea da amenzi și interzice, în cazuri extreme, accesul unor persoane în anumite zone publice.

Roma a încercat să lupte ani de zile cu aceste probleme, prin implementare unor măsuri temporare. „Gladiatorii” (n.r. - așa cum își spun, însă de fapt poartă costume de centurioni) au fost deseori amendați pentru că hărțuiesc turiștii, cer foarte mult pe fotografii sau chiar fură din buzunarele persoanelor neatente. Sub noua lege orice persoană prinsă îmbrăcată în costum istoric în Roma va fi amendată cu 400 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri