Doi străini au fost reținuți de polițiștii din Ilfov pentru că ar fi înșelat o persoană cu 43.000 de lei cu o aplicaţie pe telefon

Data publicării:
barbat cu mainile prinse in catuse, la spate
Foto: GettyImages

Poliţiştii de investigaţii criminale au reţinut, pentru 24 de ore, doi cetăţeni străini, dintre cei patru bărbaţi prinşi în flagrant delict, pentru că ar fi indus în eroare o persoană pe care au determinat-o să investească în anumite acţiuni şi ar fi convins-o să îşi instaleze o aplicaţie pe telefonul mobil, prin care i-ar fi sustras din cont 43.000 de lei.

Cei doi urmează a fi prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propuneri de luare a măsurilor preventive.

"La data de 5 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au depistat în flagrant delict, la o societate comercială din Afumaţi, patru bărbaţi, de cetăţenie turcă, israeliană şi irakiană, în timp ce, în calitate de intermediari, ar fi executat anumite manopere de inducere în eroare a persoanei vătămate, pentru obţinerea unor sume de bani", informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Ilfov, transmis, sâmbătă, Agerpres.

Asupra unuia dintre cei patru bărbaţi au fost găsite sumele de 408.440 de lei, 10.000 de dolari şi 62.500 de euro.

La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat trei percheziţii, la domiciliile celor patru bărbaţi, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

La percheziţii au fost descoperite sumele de 82.779 de lei, 441.780 de euro şi 300 de lire turceşti.

"În temeiul unei sesizări, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au efectuat activităţi procedurale din care a rezultat că persoane necunoscute ar fi indus în eroare persoana vătămată, după ce la data de 12 martie aceasta a accesat o platformă online cu scopul de a investi în anumite acţiuni şi, după ce i-au câştigat încrederea, prin mijloace dolosive, au convins-o să îşi instaleze o aplicaţie pe telefonul mobil, prin care, în mod neautorizat, i-ar fi sustras din cont suma de 43.000 de lei", arată sursa citată.

De asemenea, o altă persoană vătămată a fost determinată să investească în anumite acţiuni, situaţie în care aceasta s-a deplasat în locul indicat pentru a preda sumele de bani solicitate de acele persoane, ocazie cu care cei patru bărbaţi au fost depistaţi în flagrant delict.

Sumele de bani descoperite la flagrant şi percheziţii, totalizând 610.000 de euro, au fost ridicate şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au efectuat verificări la societatea comercială unde s-a realizat flagrantul delict, context în care au constatat că operatorul economic nu deţinea casă de marcat, deşi comercializa produse către persoane fizice, cu plata în numerar", precizează IPJ Ilfov.

Poliţiştii de la economic au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 20.000 de lei, iar ca măsura complementară a fost suspendată activitatea societăţii, până la intrarea în legalitate cu privire la aceste aspecte.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri