În piața din Galați se poate plăti cu cardul. Cum se descurcă vânzătorii: „Și acum dau iar OK?”

Data actualizării: Data publicării:
pos-piata-galati

Un kilogram de mere și o legătură de pătrunjel, de exemplu, pot fi plătite cu cardul în cea mai mare piață din Galați. Pe tarabe, alături de produsele agricole aduse din satele județului, stau dispozitive de plată, la fel ca în marile magazine. Este doar a doua piață din România în care clienții pot face plăți electronice.

- Și acum dau iar OK?

- Aşteptare răspuns, tranzacţie aprobată... stai, stai, nu te grăbi, rupe, spre tine, spre tineee, aşa. Încă o dată OK.

Vânzătorii de la tarabele din Piaţa Centrală din Galați au primit aparate POS. Chiar dacă învaţă să le folosească, speră să atragă cu ajutorul tehnologiei clienţi care, de obicei, îşi fac cumpărăturile la supermarket.

Producător: La început, complicat, da' după aia merge, cum ne descurcăm cu telefoanele, cu smartphone-urile, ne descurcăm şi cu ăsta.

Producător: Ne mai modernizăm... M-a învăţat soţul aseară... da, ştim să umblăm, acum sperăm să avem vânzare.

Teodor Birţ, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România: „Noi avem datoria să sprijinim ceea ce înseamnă producător român şi produs românesc şi pentru asta trebuie să aducem cumpărătorii în fața tarabelor.”

Client: Dacă avem cardul în buzunar, e mai uşor, manevrăm mai uşor firfiricele.

Client: O să merg şi cu cardul. (Era nevoie şi de card?) Păi era nevoie, sigur, ceva mai modern.

Plata cu cardul la piaţă a fost lansată în iunie 2019, într-un program pilot, în Piaţa Cibin din Sibiu. Urmează să fie introdusă și în Timişoara și Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri