BUSINESS CLUB. Soluţiile românilor care nu au bani să îşi cumpere mobilă nouă

Data publicării:
28032013 20mobila-57503

Mobila acestui apartament a fost schimbată ultima dată în 2001. Ca să facă acest lucru acum, proprietarii apartamentului ar avea nevoie de aproximativ 6.000 de lei, bani pe care i-ar investi în mobilă românească pentru cele două camere. Ca să nu mai investească acești bani, mulți au apelat la alte soluții.

Elena şi-a cumpărat mobilă la comandă, însă caută accesorii ca să schimbe faţa locuinţei fără costuri prea mari. Fie că schimbi tapiţeria canapelelor vechi, fie că adaugi piese mici de mobilier doar pentru a schimba designul casei, astfel de soluţii sunt tot mai căutate de români.

„Puterea de cumpărare a populaţiei a scăzut şi, atunci, de ce să înlocuieşti toată mobila? Înlocuiești numai anumite suprafețe și atunci ai nevoie doar de anumite suprafețe, accesorii, mai ales la bucătărie, unde se strică mai repede”, a explicat Aurica Sereny, preşedinte Asociaţia Producătorilor de Mobilă.

Când vine vorba de piaţa din România, producătorii de mobilă s-au adaptat pentru cumpărătorii cu bugete mici. Ba mai mult, unele ateliere lucrează pentru marile fabrici doar anumite piese. Alţii schimbă imaginea locuinţei cu câteva idei bune.

Chiar am pictat mobila, dând un aer cât se poate de tineresc. Aceste modificări nu mai presupun costurile integrale ale unui mobilier complet”, a spus Monica Dumitrescu, administrator fabrică de mobilă.

Sunt peste 3.000 de firme de mobilă în România, dar majoritatea se bazează pe exportul de peste 1,4 miliarde de euro realizat de această industrie anul trecut. Mobila este unul din puţinele domenii unde exporturile au crescut şi sunt mai mari decât importurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri