Construcțiile rezidențiale scad cu o treime față de anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
bloc nou imobiliar apartamente shutterstock_1056238577

Sectorul construcţiilor şi-a accentuat coborârea în octombrie, cu o scădere de 3,6%. Sectorul construcțiilor rezidențiale a scăzut cu 28%.

Lucrările de construcţii au înregistrat în octombrie o scădere de 3,6% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, o coborâre mai accentuată decât în luna precedentă, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 2,1%. În august, acestea au coborât cu 10,3%.

În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 3,6%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 5,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,8%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 11,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28,5%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 5,3% şi la construcţiile inginereşti cu 5,2%.

În primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-8%). Creşteri au fost la lucrările de reparaţii capitale (+5,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti (+7,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+ 0,1%).

În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 5,4%.

Sursa: News.ro

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri