Wizz Air și Ryanair schimbă politicile de bagaje. Doar un bagaj mic rămâne gratuit

Data publicării:
bagaje in avion
Foto: Shutterstock

Cele două linii aeriene au anunțat modificări ale politicilor privind transportul bagajelor, aplicabile după 1 noiembrie. Care sunt modificările?

bagaje in avion
Foto: Shutterstock

Wizz Air

Începând cu 1 noiembrie, toți pasagerii vor avea dreptul să aducă la bord un bagaj de mână gratuit, cu dimensiunea de până la 40 × 30 × 20 cm, care trebuie așezat sub scaunul din fața dumneavoastră.

Pasagerii care au achiziționat WIZZ Priority vor avea permisiunea de a aduce un troller suplimentar, cu dimensiunea maximă de 55 × 40 × 23 cm.

În plus, Wizz Air implementează un nou tip de bagaj de cală cu o greutate maximă de 10 kg, pe lângă opțiunile de 20 kg și 32 kg existente.

În prezent pasagerii Wizz Air pot transporta gratuit și un bagaj de cală de 10 kilograme.

Ryanair

Din 1 noiembrie, noua politică de bagaje se modifică, după cum urmează:

– Clienții fără prioritate pot transporta doar 1 bagaj de mână gratuit (mic), din 1 noiembrie. În prezent se poate transporta și un bagaj mai mare (cu roți) în mod gratuit. Bagajul mai mare era înregistrat la poartă și trimis la cală (gratuit). Aceasta a dus la înregistrarea la poartă a până la 120 de bagaje gratuite, fapt ce cauza întârzieri pentru cele 25 de minute de returnare a aeronavei, spun oficialii Ryan Air.

  • Clienții cu Prioritate la îmbarcare (în prezent 30%) pot continua să transporte 2 bagaje de mână gratuite (1 bagaj cu roți de 10kg și 1 bagaj mic).

  • Clienții fără prioritate care doresc să transporte al 2-lea bagaj mai mare (cu roți) pot achiziționa un bagaj înregistrat de 10kg, la un tarif mai mic de 8€/£ la momentul rezervării (în prezent un bagaj de 20 de kg costă 25€/£). Acest bagaj cu roți de 10kg trebuie înregistrat la ghișeul check-in de predare bagaje din aeroport.

  • Toți clienții cu bagaje înregistrate pot trece de la un bagaj de 20kg, la 25€/£, la un bagaj înregistrat mai ieftin de 10kg, la €/£8.

  • Această nouă politică va fi implementată la porțile de îmbarcare pe/din 1 noiembrie 2018 pentru toate rezervările efectuate pe/după 1 septembrie 2018.

”60% dintre clienții Ryanair nu vor fi afectați de această schimbare a politicii pentru bagaje, din moment ce 30% dintre clienți deja achiziționează serviciul de Îmbarcare Prioritară și 30% deja călătoresc doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână. Ryanair se așteaptă că din cei 40% de clienți rămași (fără prioritate achiziționată), afectați de această nouă politică, majoritatea fie va alege să călătorească cu Îmbarcare Prioritară sau va călători doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână, respectiv alții vor achiziționa bagajul înregistrat de 10kg la preț mai mic”, spun reprezentanții Ryanair.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri