Cum a ajuns Clujul pe locul doi în Europa la ușurința găsirii unui loc de muncă

Data publicării:
trafic cluj napoca
FOTO: Shutterstock

Clujenii se bucură de cele mai multe oportunităţi pe piaţa de muncă din România, arată ultimele date de la Eurostat. Capitala Transilvaniei se află chiar în topul oraşelor europene în care este uşor să îşi găseşti un loc de muncă, pe al doilea loc după Praga. Punctele forte ale oraşului sunt universităţile, dar şi industria IT.

Clujul are, după Praga, cele mai multe oportunități de job-uri în UE. Potrivit sondajului Eurostat, 67% dintre respondenți consideră că în Cluj-Napoca este ușor să îți găsești un loc de muncă.

Un rol esențial în dezvoltare îl au cele șase universități de stat care își adaptează în permanență curricula pentru a se alinia tendințelor și necesităților de pe piața muncii, dar încheie și partenereiate cu firmele din oraș.

Pe de altă parte sectorul IT și industriile creative oferă un număr mare de locuri de muncă: statisticile arată că în ultimii cinci ani numărul angajaților din IT a crescut cu 70%, iar numărul firmelor s-a dublat.

Oraşul Praga este pe primul loc în UE când vine vorba de uşurinţa de a găsi un loc de muncă, în condiţiile în care, în anul 2015, aproximativ 72% dintre respondenţii unui sondaj erau de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă în capitala Cehiei, urmaţi de locuitorii din Cluj-Napoca (67%), München (62%) şi Bratislava (62%), arată datele Eurostat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri