Consilierul lui Isărescu spune că sistemul fiscal din România arată "ca un șvaițer" și "acum a plesnit"

Data publicării:
eugen radulescu
Eugen Rădulescu, consilierul Guvernatorului BNR, spune că "sistemul fiscal din România a plesnit". FOTO: captură Digi24

Eugen Rădulescu, consilierul Guvernatorului BNR, spune că "sistemul fiscal din România a plesnit" și că nu este nevoie de prea multă știință ca să îți dai seama că nu poate fi atinsă ținta de deficit.

Guvernul a subevaluat cheltuielile și a supraestimat veniturile încă de la începutul anului, a mai subliniat acesta, avertizând că anul 2023 începe să semene cu 2010, când ne-am confruntat cu o gravă criză economică.

Eugen Rădulescu, consilierul guvernatorului BNR: "Tot sistemul fiscal din România a fost transformat într-un șvaițer, atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli. Singurul lucru care urma să se întâmple era ca el să plesnească. Da, a plesnit. Aici suntem!    

Angajamentul către UE că vom ajunge la 4,4% deficit anul acesta era un angajament frumos, dar n-aveai nevoie de prea multă știință ca să-ți dai seama că nu se poate.

Consiliul Fiscal a spus foarte clar de la bun început de la bun început, veniturile sunt subevaluate, cheltuielile sunt supraevaluate. Asta îmi aduce aminte de anul 2010."

Partenerii noștri