Daniel Dăianu spune că sistemul fiscal "e ciuruit" și a fost "capturat de grupuri de interese"

Data actualizării: Data publicării:
daniel daianu
Daniel Dăianu spune că sistemul fiscal "e ciuruit" și a fost "capturat de grupuri de interese" FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Este o himeră să credem că gaura din buget poate fi redusă doar prin tăierea de cheltuieli. Statul are nevoie și să adune mai mulți bani în vistierie, spune președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, care a adăugat că sistemul fiscal a fost "capturat de grupuri de interese".

În opinia lui Daniel Dăianu, gaura din buget poate fi redusă și prin combaterea evaziunii și eliminarea excepțiilor fiscale.

Sistemul de taxare de la noi a fost capturat de grupuri de interese, spune Daniel Dăianu.

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal: "Și noi considerăm că cei care cred și mitizează corecția numai pe partea de cheltuieli întrețin, alimentează o himeră. Nu se poate face numai pe partea de cheltuieli. Trebuie să umbli și la venituri.  

Sigur o faci prin eliminarea exceptărilor, aceste inechități în sistemul fiscal, care este ciuruit. A fost capturat de grupuri de interese. Asta e adevărul. 

Din păcate, cei care câștigă datorită acestui sistem fiscal sunt cei care vociferează să rămână ca în Caragiale: domnule, să se schimbe, dar să nu se modifice."

Partenerii noștri