Oficiu poştal în beznă: Poşta Română plăteşte chirie pentru un spaţiu în care nu există curent electric

Data publicării:
posta romana

În cartierul Vitan, într-o clădire de birouri, un oficiu poştal funcţionează fără lumină. Imobilul are cinci etaje, iar parterul, cu o suprafaţă de circa 490 de metri pătraţi, este închiriat de Poşta Română. Clădirea nu mai are curent pentru că proprietarii nu şi-au plătit facturile. Situaţia durează de două luni şi jumătate, iar una dintre funcţionare afirmă că rezolvarea va veni la sfârşitul lunii, când oficiul ar urma să se mute.

Poşta Română a plătit chiria pentru acest spaţiu, lună de lună, la timp. Potrivit agenţiilor imobiliare consultate de Digi24, un metru pătrat în clădire costă între 11 şi 22 de euro. La un simplu calcul, Poşta Română ar achita o chirie lunară cuprinsă între 5390 de euro şi aproape 10.780 de euro.

Contactat de Digi24 în legătură cu această situaţie, directorul instituţiei Poşta Română, Ion Smeeianu, refuză un dialog înainte de orice întrebare.

Conducerea Poştei Române nu a trimis un punct de vedere oficial nici în urma unei solicitări scrise.

Locaţia din cartierul Vitan nu este singura afacere prin care instituţia a pierdut bani. Poşta Română a încheiat un contract pentru transportul aerian al corespondenţei cu Blue Air în valoare de mai multe zeci de milioane de euro, chiar dacă la acel moment nu avea bani de benzină pentru maşinile proprii.

Un al doilea exemplu: toate unităţile instituţiei ar fi trebuit să fie dotate cu aparate pentru plata cu cardul, dar firma care se ocupa de contract , Smart Telecom Solutions, a încasat banii şi nu a mai instalat nimic. În total, în ultimii patru ani, compania a adunat pierderi care depăşesc 500 de milioane de lei şi datorii de 650 de milioane de lei, din care 242 de milioane sunt creanţe către Fisc.

Pe aceeaşi temă:

Prejudicii de milioane de euro. Poşta Română, jefuită din interior

Dosarele penale ale Poştei Române. Foşti miniştri şi foşti directori ai companiei, acuzaţi de prejudicii de milioane

Privatizarea Poştei Române, amânată încă o dată. Niciun caiet de sarcini nu a fost cumpărat

Ministrul Dan Nica: Poşta Română a fost „devalizată şi jumulită într-o manieră oribilă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri