Video Prețurile biletelor de avion au explodat. Un zbor București-Roma era 50 de lei în 2017, iar anul acesta costă peste 500 de lei

Data actualizării: Data publicării:
imagine cu un avion wizz air
FOTO: Profimedia Images

Prețurile biletelor de avion au explodat. Costă cel puțin dublu, comparativ cu perioada dinaintea pandemiei și cu 30% mai mult față de anul trecut.

Ne aducem aminte când, extrem de ușor, găseam oferte la biletele de avion. Doar cinci euro pe sens costa un bilet către orașe precum Milano, Roma sau Bruxelles. Erau prețurile de dinainte de pandemie.

Și față de anul trecut vedem o creștere a prețurilor la biletele de avion cu aproape o treime.

Am comparat  tarifele pentru un zbor dus întors București-Roma, în perioada 15-22 noiembrie 2017 versus 2023. Același zbor care costă anul acesta peste 500 de lei, în 2017 costa doar 10 euro (50 de lei).

Mai mulți reprezentanți ai companiilor aeriene spun că nu se vor mai găsi zboruri de nici 10-20 de euro, iar dacă vorbim de perioada verii, sub 100 de euro pe sens nu se găsesc multe bilete.

Aceștia au mai explicat că românii călătoresc în continuare în număr mare, în ciuda scumpirilor, lucru care menține prețurile ridicate.

Scumpirea energiei și a combustibilului a dus și ea la tarife mai ridicate pentru biletele de avion, iar pandemia de Covid a fost un alt factor care a influențat. În mărirea prețurilor a contribuit și ieșirea de pe piață a unei companii aeriene din țara noastră.

Partenerii noștri