După ce a asfaltat un drum, constructorul l-a distrus. Motivul: nu avea autorizaţie

Data actualizării: Data publicării:
drum asfaltat dolj

În ţara, în care bitumul se toarnă, în ritm de melc, un drum proaspăt asfaltat din Dolj, a fost distrus chiar de constructor, la doar o lună, de la inaugurare. Motivul: nu are autorizaţie. Autorităţile locale recunosc faptul că au uitat să depună documentaţia, pentru 300 de metri. Constructorul a intrat de ieri, cu utilajele de frezare.

România stabileşte record după record negativ în materie de infrastructură. În 2018, ţara noastră a reuşit să distrugă o porţiune de drum finalizat de numai o lună.

Inaugurat în august după un an de lucrări, drumul din Dolj a fost distrus. Firma de construcţii a avut nevoie de numai două zile ca să-l aducă la starea iniţială.

După ce au lucrat un an de zile pentru a asfalta aceste drum agricol de 5 km, firma constructoare îl decopertează acum pe o porţiune de 300 de metri. Explicaţia lor: era doar o cale de acces.

Drumul de 5 km din comuna doljeană Secu a ajuns într-o asemenea situaţie din cauza erorilor făcute de autorităţile locale.

Acestea au uitat să depună documentaţia pentru cei 300 de metri cu probleme.

Reprezentant al firmei de construcţii: "Este un drum pe care l-am executat din dorinţa de a ne ajuta noi, constructorul, de avea acces în zonele unde era inaccesibil şi nu puteam să intrăm cu niciun fel de utilaj, avem obligaţia să îl lăsăm la starea la care l-am găsit, a fost un drum de pământ".

Proiectul drumului asfaltat cu aproape 1 milion de euro prevedea să unească două drumuri judeţene, nicidecum să fie spart la un capăt. Reprezentanţii primăriei îşi recunosc greşeala.

Viorel Jianu-secretarul Primăriei Secu: "Nu trebuia demolat, noi trebuia să ne facem documentele care trebuie pentru ca acest drum să existe, nu să îl demolăm, că suntem noi incompetenţi şi pentru asta să demolăm un drum care este făcut? Aceste documente trebuiau făcute înainte de a executa aceste drum. (Reporter: Şi de ce nu le-aţi făcut? Nu ştiu, există P.T, S. F(studiu de fezabilitate ) din lipsa de competenţă”.

Sătenii sunt revoltaţi. În comuna lor doar strada principală are asfalt.

Construcţia drumului s-a realizat din bani proveniţi prin programul naţional de dezvoltare rurală, dar şi din fonduri proprii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri