Grindeanu: „Încă un pas important” pentru Autostrada Sibiu - Făgăraş. CNAIR a desemnat câştigătorul pentru tronsonul 2

Data publicării:
tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu – Făgăraş
CNAIR a desemnat marţi câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu – Făgăraş. Foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost făcut încă un pas important pentru construirea Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a A13: CNAIR a desemnat marţi câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu – Făgăraş. Este vorba despre acelaşi antreprenor turc care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, potrivit News.ro.

„Încă un pas important pentru construcţia Autostrăzii Sibiu- Făgăraş, parte a A13! CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu- Făgăraş. Acelaşi antreprenor turc, care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor. Valoarea ofertată a contractului (finanţat din Programul Transport) este de 1,54 miliarde de lei (fără TVA). Semnarea contractului va fi posibilă, după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Ministrul a adăugat că, în prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraş - Tronsonul 3 (17,61 km) Arpaşu de Jos (DN1)- Sâmbăta de Sus (DJ 105B) și Tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

El a mai spus că acest contract pentru proiectarea şi construirea tronsonului 1, Boiţa (Autostrada Sibiu - Piteşti) - Avrig – Mârşa, în lungime de 14,25 km este în curs de semnare.

„Autostrada Sibiu- Făgăraş (cu o lungime de 68,04 km) are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT- Comprehensive (Intercoridorul Moldova - Transilvania)”, a mai spus ministrul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri