Grindeanu: O asociere româno-italiană va construi primul lot de pe autostrada A7

Data publicării:
autostrada a7
Foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Primul lot al autostrăzii A7, pe ruta Dumbrava - Mizil, în lungime de 21 de kilometri, va fi construit de o asociere de constructori români şi italieni, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„CNAIR a comunicat, astăzi, rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km. Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F şi CF 804)", a menţionat Grindeanu.

Potrivit sursei citate, contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„În scurt timp urmează să fie anunţaţi şi câştigătorii pentru celelalte două loturi ale tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploieşti şi Buzău: Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km); Lotul 3 Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km)", a adăugat ministrul de resort.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tronsonul Ploieşti - Buzău (63,25 km) este prima secţiune a autostrăzii Ploieşti - Paşcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

Conform unui comunicat a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Asocierea Impresa Pizzarotti &C.S.p.A. - Pizzarotti SA - Retter Project Management SRL a câştigat contractul pentru execuţia lucrărilor la Autostrada Ploieşti - Buzău, LOT 1, lotul Dumbrava-Mizil km 0+000 - km 21+000.

Lungimea acestui lot este de 21 km, iar perioada de garanţie a lucrărilor ofertată conform factorului de evaluare este de 10 ani.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, precizează CNAIR.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri