Un cioban din Iaşi vrea să dea la schimb o maşină de teren de 9500 de euro pentru 100 de oi

Data publicării:
mioare

Premieră pe piaţa auto din România: un cioban din judeţul Iaşi vrea să dea la schimb o maşină de teren în valoare de 9500 de euro pentru 100 de oi din rasa ţurcană sau cărăbaş. Ca să demonstreze că oferta e serioasă, antreprenorul a publicat un anunţ pe internet. El are în prezent aproape 200 de mioare; cu oile pe care le va primi în schimbul maşinii vrea să îşi extindă stâna.

„Vând sau schimb autoutilitară Ford Ranger cu oi din rasa ţurcană şi cărăbaş”, sună anunţul ciobanului. „Din cauză că vremea a fost proastă şi internetul nu a ajuns pe la stâne, nu am primit încă nici un apel telefonic”, se plânge Cătălin Aramă. Vânzătorul are însă răbdare.

S-a lansat în afaceri în 2011 când, cu fonduri europene, şi-a cumpărat 170 de oi, majoritatea din Austria. Acum vrea să extindă afacerea cu mioare, dar nu are bani, aşa că este gata să renunţe la maşina sa de teren pentru 100 de oi.

Am zis că poate sunt crescători de animale care folosesc o astfel de maşină pe un teren accidentat şi care s-ar rupe de o sută şi ceva de oi din curte în schimbul maşinii. Decât să le vândă, să le facă bani şi să cumpere o maşină”, spune Cătălin Aramă.

Dacă tranzacţia va reuşi, Cătălin ştie apoi ce are de făcut: „În doi ani de zile poate o să ajung la un efectiv de 700-800 de capete, asta dacă proiectul pe fonduri europene pe care l-am depus anul trecut va fi aprobat.

Nu orice oaie merită să fie dată la schimb pe o maşină: omul de afaceri acceptă numai două rase. „Fiecare oaie trebuie adaptată condiţiilor de creştere, e cel mai important. Nu poţi să faci o reţetă. De exemplu, oaia cu cap negru nu merge la munte. E o oaie înaltă, care nu poate să pască pe coaste foarte abrupte.

Cătălin nu îşi face griji că va rămâne pieton, pentru că în garaj mai are încă o maşină şi un tractor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri