Vicepreşedinte ANAF: Nu avem o definiție a evaziunii fiscale

Data actualizării: Data publicării:
tudor vice anaf

ANAF luptă contra evaziunii fiscale, dar nu ştie care e inamicul său. Vicepreşedintele Fiscului, Daniel Tudor, a declarat la un eveniment public că este nevoie de modificarea legii evaziunii fiscale, însă nu neapărat pentru modificări de conţinut, ci pentru a explica clar şi pe înţelesul tuturor ce înseamnă această sintagmă.

„Am făcut o inițiativă prin care ne propunem să modificăm vestita Lege a evaziunii fiscale, în primul rând să avem o definiție a evaziunii fiscale, a faptelor, pentru că nu avem una în momentul de față. Mulți spun că nu e nevoie de definiție, pentru că ai Codul penal. Evaziunea fiscală, din punctul nostru de vedere, îmbracă niște forme de manifestare complexe și vaste și este greu de demonstrat”, a spus Tudor.

„În acest moment, legislația pe ceea ce înseamnă combaterea fraudei și a evaziunii fiscale este insuficientă cu nevoia de combatere, asta pe lângă faptul că nu avem acces la un volum de informații de natură să nu ne încurce nici pe noi, nici pe contribuabili. Este o constatare care rezultă din actele de control”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri