12 morți în Peru. Manifestanții care cer demisia președintei Dina Boluarte s-au bătut cu polițiștii

Data actualizării: Data publicării:
raniti in peru
12 morți în Peru. Manifestanții care cer demisia președintei Dina Boluarte s-au bătut cu polițiștii. FOTO Profimedia Images

12 oameni au murit în Peru, unde manifestanții care cer demisia președintei Dina Boluarte s-au bătut cu forțele de securitate. Violențele au avut loc la Juliaca, în timpul unei tentative de ocupare a aeroportului acestui oraş situat în sud-vestul ţării.

"Am confirmat astăzi 12 decese la Puno, în timpul ciocnirilor cu forţele de ordine din vecinătatea aeroportului Juliaca", în regiunea Aymara (amerindiană) din Puno, a declarat o sursă din biroul mediatorului poporului.

Cu puţin timp înainte, coordonatorul biroului mediatorului poporului din oraşul, Nivardo Enriquez Barriales, comunicase un bilanţ de "nouă morţi la morgă în urma confruntărilor de la Juliaca", scrie Agerpres.

Protestatarii cer demisia preşedintei Dina Boluarte, ajunsă în fruntea ţării după demiterea la începutul lunii decembrie a socialistului Pedro Castillo, un nou Parlament şi organizarea imediată a alegerilor, deja devansate din 2026 în aprilie 2024.

Regiunea Puno, care se învecinează cu Bolivia, este epicentrul protestelor din Peru şi se află în grevă pe termen nedeterminat din 4 ianuarie.

Protestele au început după ce Pedro Castillo a fost pus sub acuzare de către Parlament şi, ulterior, arestat pe 7 decembrie în urma încercării sale de a dizolva forul legislativ, care a fost calificată drept "lovitură de stat".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri