Foto 500 de veste antiglonț și căști de protecție românești pentru Gărzile de Frontieră ale Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
veste antiglont si casti romanesti pentru ucraina
Veste de protecție și căști fabricate în România, primite de Gărzile de Frontieră ucrainene. Sursă foto: Facebook /State Border Guard Service of Ukraine

Gărzile de Frontieră ale Ucrainei au primit 500 de veste antiglonț și căști din kevlar din partea României, potrivit unui anunț făcut în urmă cu câteva zile pe pagina de Facebook. Valoarea echipamentelor trimise până acum prin intermediul Ambasadei Ucrainei din România este de 1,3 milioane de dolari.

„Gărzile de Frontieră ucrainene au primit un lot de „armură” din România. 500 de veste antiglonț și căști Kevlar au fost primite recent de unitățile de frontieră ucrainene prin intermediul Ambasadei Ucrainei în România. În total, în cele șase luni de agresiune pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, reprezentanții diplomatici ai țării noastre în România au furnizat grănicerilor blindaje, căști și proiectoare speciale în valoare de peste 1,3 milioane de dolari.

Le mulțumim reprezentanților ambasadelor ucrainene și tuturor celor care ajută Forțele de Apărare ale Ucrainei să descurajeze agresiunea rusă și să ne restabilească integritatea teritorială. Vom câștiga împreună!”, au scris reprezentanții Gărzilor de Frontieră ucrainene pe Facebook, postând și poze cu echipamentele primite.

În imagini se vede că vestele sunt produse în România, de compania Stimpex SA, specializată în astfel de produse, iar lotul este datat în luna august 2022. De altfel, vestele de protecție și căștile antiglonț sunt prezentate și pe site-ul companiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri