Galerie Foto 77 de ani de la sinuciderea lui Adolf Hitler, care a dus la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
Russ. u. brit. Offiziere am angeblichen Grab Hitlers / Foto 1945
Moartea lui Adolf Hitler. Sursa foto: Profimedia Images

Pe 30 aprilie 1945, în urmă cu 77 de ani, Adolf Hitler se sinucidea alături de Eva Braun în buncărul din Berlin în care se aflau încă din luna ianuarie a acelui an. Trupele sovietice ajunseseră în Berlin, Germania era la un pas de înfrângere, iar Hitler nu voia să fie luat prizonier.

Adolf Hitler s-a împușcat, iar Eva Braun a luat o capsulă de cianură. Trupurile lor au fost scoase pe ieșirea de urgență a buncărului și arse grădina Cancelariei Reich-ului.

Vestea morții lui Hitler a apărut pe prima pagină din majoritatea ziarelor vremii.

Moartea lui Adolf Hitler. Sursa foto: Profimedia Images
Moartea lui Adolf Hitler. Sursa foto: Profimedia Images

La două zile de la sinuciderea lui Hitler, ultimele trupe germane care apărau Berlinul s-au predat, iar în data de 8 mai liderii Germaniei naziste au semnat capitularea. În Moscova trecuse de miezul nopții, de aceea Stalin a decis ca sovieticii să serbeze victoria în 9 mai.

Adolf Hitler rămâne unul dintre cei mai detestați oameni din istorie. Politica sa agresivă este considerată principala cauză a izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial, soldat cu pierderi omenești și financiare colosale. De numele său sunt legate numeroase crime împotriva umanității, printre care punerea în aplicare a unui plan de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili”.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri