Foto Activiștii de mediu s-au lipit de pistă pe aeroporturile din Munchen și Berlin

Data publicării:
activisti de mediu lipiti de pista aeroportului in timp de un avion decoleaza
Activiștii de mediu s-au lipit de pista aeroportului, perturbând zborurile. Foto: Facebook / Last Generation

Activiştii pentru climă ai mișcării ecologiste Ultima Generație s-au lipit joi de pistă pe aeroporturile din Munchen şi Berlin, într-un protestat împotriva subvențiilor primite de industria aviatică.

Activiştii Ultima Generaţie au cerut guvernului să oprească subvenţionarea călătoriilor aeriene şi să extindă, în schimb, ofertele ieftine de călătorii cu trenul, potrivit unui comunicat al mișcării, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit presei locale, zborurile de pe aeroportul din München au fost perturbate. Un purtător de cuvânt al aeroportului din Berlin a spus că aici nu au existat întreruperi ale curselor aeriene.

Poliţia din sudul Germaniei a declarat că activiştii au fost îndepărtaţi de pe pista aeroportului din Munchen şi duşi în arest.

Protestatarii au blocat, de asemenea, joi traficul rutier în mai multe zone din Berlin, a anunţat gruparea Ultima Generaţie.

Acţiunile de joi sunt cel mai recent efort al activiştilor ecologişti de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice prin blocarea pistelor şi a străzilor în Germania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri