Angela Merkel vrea ca toate țările europene să impună carantină cetățenilor din Marea Britanie, din cauza variantei Delta

Data actualizării: Data publicării:
angela merkel cu sacou verde isi potriveste masca pe figura
Angela Merkel s-a declarat îngrijorată de evoluția noii tulpini a coronavirusului. Foto: Profimedia Images

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că ar vrea ca și celelalte state europene să impună, la fel ca Germania, carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a variantei Delta a coronavirusului, cum este Marea Britanie.

"În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină - dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd", a declarat miercuri Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, potrivit Reuters.

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

În Regatul Unit, varianta Delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de Covid și a dus la o creștere a numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul britanic a amânat eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri