Atac sinucigaş cu bombă la o catedrală catolică din Indonezia

Data publicării:
atac sinucigaş cu bomba la o catedrală catolică din Indonezia
atacatorul sinucigaş cu bombă a încercat să intre pe terenul bisericii pe o motocicletă dar a fost oprit de un paznic. Foto: Profimedia Images

Un atac sinucigaş cu bombă a avut loc în apropierea unei catedrale catolice din oraşul indonezian Makassar, a anunţat poliţia locală, care a confirmat că mai multe persoane sunt rănite, informează Agerpres.

„A avut loc o explozie şi bănuim că a fost produsă de o bombă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Sulawesi de Sud, a cărei capitală este Makassar.

„De asemenea, am găsit părţi de corp uman şi cercetăm dacă aparţin atacatorilor sau persoanelor din apropiere. Răniţii au fost spitalizaţi”, a adăugat el.

Părintele Wilhemus Tulak, preot la biserică, a declarat pentru presa locală că atacatorul sinucigaş cu bombă a încercat să intre pe terenul bisericii pe o motocicletă dar a fost oprit de un paznic. Zece persoane au fost rănite în total, unele dintre ele serios, a precizat el.

Imaginile camerelor de supraveghere arată flăcări în urma exploziei, fum şi resturi aruncate în mijlocul drumului.

Poliţia nu a spus cine ar putea fi responsabil pentru atac şi nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii.

În trecut, poliţia a dat vina pe gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirată de Statul Islamic, pentru mai multe atacuri sinucigaşe în 2018 asupra bisericilor şi a unui post de poliţie în oraşul Surabaya, care au ucis peste 30 de persoane.

Cel mai sângeros atac al militanţilor islamişti în Indonezia a avut loc în insula turistică Bali în 2002, când atacatori sinucigaşi au ucis 202 persoane, majoritatea turişti străini.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri