Autoritățile din Bali vor să le interzică turiștilor să mai circule cu motocicletele

Data publicării:
Autoritățile din Bali vor să le interzică turiștilor să mai circule cu motociletele
Autoritățile din Bali vor să le interzică turiștilor să mai circule cu motociletele. Foto: Profimedia Images

Insula indoneziană Bali ia în calcul să le interzică turiștilor străini să mai circule cu motocicletele, din cauza mai multor cazuri de încălcare a codului rutier, scrie BBC.

În schimb, turiștii ar urma să se deplaseze cu vehicule puse la dispoziție de agenții de turism.

„Nu ar trebui să vă plimbați pe insulă cu motociclete, fără să purtați cămăși sau haine, fără cască și fără permis”, a spus guvernatorul I Wayan Koster.

De la finalul lunii februarie, peste 171 de cetățeni străini au încălcat regulile de circulație, potrivit datelor poliției locale. Există inclusiv cazuri în care unii turiști folosesc plăcuțe de înmatriculare false.

„Dacă ești turist, atunci comportă-te ca un turist”, a insistat guvernatorul.

Turiștii străini din Bali aleg adesea să închirieze motociclete pentru a se deplasa pe insula care nu are un sistem de transport public bine dezvoltat. Vehiculele cu două roți le permit să se strecoare prin trafic și să ajungă în zonele cu drumuri pitorești.

Interdicția propusă va fi implementată printr-o lege regională în decursul acestui an, dar modul în careva fi pusă în aplicare nu este clar deocamdată.

Părerile turiștilor sunt împărțite. O femeie din Ucraina spune că străinilor ar trebui să li se acorde „libertatea” de a conduce motociclete atât timp cât au permise valabile.

„Nu folosim serviciile unui agent de turism pentru că vrem să fim independenți și ne place să facem lucrurile singuri, astfel încât să putem simți atmosfera”, a declarat ea pentru BBC Indonesia.

Un turist finlandez, citat de site-ul local Detik, crede însă că interdicția este bună pentru că „mulți motocicliști se comportă de parcă ar fi beți și nu poartă căști. Este foarte periculos”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri