Băiețel ucis și aruncat în Dunăre, neidentificat de aproape un an. Poliția din Germania oferă o recompensă pentru informații

Data actualizării: Data publicării:
copil
Băiețel ucis și aruncat în Dunăre, neidentificat de aproape un an. Poliția din Germania oferă o recompensă pentru informații. Foto: Captură video

Poliția din Germania oferă o recompensă de 10.000 de euro pentru informații legate de o crimă nerezolvată de aproape un an. Trupul unui copil găsit plutind pe Dunăre le dă bătăi de cap anchetatorilor care nu au nicio pistă pentru a rezolva cazul.

Un canotor a făcut din întâmplare descoperirea macabră. Când s-a apropiat să vadă despre ce e vorba și-a dat seama că trebuie să sune imediat poliția.

Michael Graf - anchetator poliția Bavariei: Canotorul a văzut o pungă plutind în apă. Nu și-a dat seama despre ce este vorba, așa că a adus-o la mal. Acolo și-a dat seama că este vorba de materie organică, un corp.

Scafandrii și-au dat seama că trupul neînsuflețit a fost prins de criminal sub o piatră de pavaj, în încercarea de a ascunde victima. Curenții Dunării au scos la suprafață punga în care era copilul. Criminaliștii au preluat cazul, au dus trupul la morgă și au încercat să identifice victima. Și-au dat seama că este vorba de un copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani, ce părea că a stat în apă o perioadă îndelungată.

Katja Press - anchetator poliția Bavariei: A stat în apă atât de mult, încât la început nu ne-am dat seama că este vorba de rămășițe umane.

Folosind o tehnică nouă, modernă, polițiștii au reușit să facă portretul robot al copilului.

Andreas Aichele - purtătorul de cuvânt al poliției: Imaginea a fost realizată de institutul de medicină legală și suntem siguri că imaginea este foarte apropiată de fizionomia băiatului. Știm că avea între 3 și 7 ani, cântărea aproximativ 15 kilograme, avea părul blond închis, spre șaten și ochii albaștri.

Autoritățile din Bavaria au cerut ajutorul structurilor Europene, în încercarea de a identifica victima.

Andreas Aichele - purtătorul de cuvânt al poliției: Știm că nu este dat dispărut, sau cel puțin nu aici, în zona aceasta.

Anchetatorii oferă o recompensă de 10.000 de euro oricui i-ar putea ajuta să elucideze misterul băiețelului găsit în Dunăre.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri